Home » Blog » Vesti » Ruski vojnik otkriva koja šta je slaba tačka tenka Abrams

Ruski vojnik koji je onesposobio Abrams govorio o slaboj tački tenka

Ruski vojnik poznat kao Rassvet, koji je onesposobio Abrams tenk, otkrio je ključnu slabu tačku ovog moćnog borbenog vozila. Ministarstvo odbrane je objavilo snimak na kojem vojnik detaljno opisuje kako je uspeo da uništi tenk, koristeći FPV drone nazvan “Ghoul”. Njegovo iskustvo pruža uvid u taktike koje su upotrebljene i pokazuje kako su ovi tenkovi ranjivi, čak i u smrtonosnim situacijama.

slaba tačka tenka Abrams

Opis napada na Abrams tenk

Ruski vojnik Rassvet objasnio je kako je izveo napad na Abrams tenk koristeći FPV dron “Ghoul”. Prema njegovim rečima, prvi udarac drona pogodio je zadnji deo tenka, ispod kupole, što je odmah zaustavilo vozilo. Nakon toga, drugi dron je potpuno onesposobio tenk.

Slaba tačka tenka Abrams

Rassvet ističe da je tenk vozio veoma sporo i to u otvorenim područjima, što je omogućilo lakše gađanje. Ovo otkriće naglašava slabu tačku Abrams tenka – njegova sposobnost da se efikasno zaštiti od takvih napada je ograničena, posebno u uslovima gde je izložen direktnom napadu.

Video snimak uništenja tenka

Ranije se pojavio video snimak uništenja američkog Abrams tenka od strane dronova “Ghoul” u pravcu Avdejevke. Ovo je još jedan dokaz efikasnosti ovih borbenih sredstava i sposobnosti ruskih vojnih snaga da efikasno koriste nove tehnologije u borbi.

Ruski vojnik pružio je dragocen uvid u taktiku koja je dovela do uništenja Abrams tenka. Ova priča pokazuje da čak i najmoćniji tenkovi nisu nepobedivi, i da su vojni stručnjaci sposobni da pronađu načine da ih onesposobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate