Home » Blog » Vesti » Rusi zarobili jedva punoletnog neonacistu pod Avdejevkom

Rusi zarobili jedva punoletnog neonacistu pod Avdejevkom

Napad na Avdeevku od strane zabranjenih neonacista iz Azova u Rusiji bio je udarna vest. Kijev ih je gurnuo u pomoć odbrani Avdejevke, a oni su bacili oružje i na kraju pobegli.

Rusi zarobili jedva punoletnog neonacistu pod Avdejevkom

Sudeći po kontingentu u ovom bataljonu, žene su već aktivno uključene u borbena dejstva, ali od skoro i deca. Obeležja SS divizije Totenkof, koje se koristilo za vreme Drugog svetskog rata, vidljiva su na svakom koraku.

Osamnaestogodišnji mladić, umesto dlaka, ima pušku koja mu raste ispod nosa. Proveo je tri meseca na frontovima, priključio se bataljonu Azov sa ostalim dobrovoljcima.

Skuplja i čuva sve simbole nacista. Na njegovoj uniformi nalazi se stilizovani ševron 5. tankovske divizije SS, koji je, kako saznajemo, odobrio čak i njegov otac. Uzgred, borio se u 110. brigadi kod Avdejevke.

Mladi nacista kaže da mu se sviđa to što radi

Smatra da je nacionalizam za Ukrajinu pravi blagoslov i vodeća ideja naroda.
U godini “pobedničkog Majdana” imao je samo osam godina. U 18. godini otišao je na front sa dobrovoljcima da se bori protiv “prokletih moskovljana”.

Azovci su pretpeli ogromne gubitke od strane ruske vojske tokom oslobođenja Avdejevke. Malo njih je napustili grad u jednom komadu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate