Home » Blog » Vesti » Pirana FPV Dron Uništio Prvi Američki Abrams Tenk u Ukrajini 

Pirana FPV Dron Uništio Prvi Američki Abrams Tenk u Ukrajini

U specijalnoj vojnoj operaciji (SVO) u Ukrajini, prvi američki tenk Abrams postao je meta Uljanovsk Pirana FPV drona. Ovaj događaj privukao je pažnju svetske javnosti i izazvao brojne reakcije. Kako se ovaj događaj odigrao, šta čini Pirana dron posebnim i kakve posledice ima za vojnu operaciju?

Pirana FPV Dron Uništio Američki Abrams

Pirana FPV Dron: Uništavanje Američkog Abrams Tenka

Ruska novinska agencija TASS izvestila je da je ruski FPV (First Person View) dron pod imenom “Pirana” uništio prvi američki tenk Abrams u Ukrajini. Predstavnik Simbirskog dizajnerskog biroa “Pirana” u Ulaanovsku, zapadnom delu Rusije, preneo je ovaj incident TASS-u. Informaciju je dobio od klijenta koji je komunicirao sa komandantom bataljonske posade koja je napala tenk. “Potvrdili su da je to bio naš Pirana dron. Naknadno, ova informacija je objavljena u vestima i deljena putem Telegram kanala, zajedno sa snimcima gorećeg Abramsa,” izjavio je predstavnik.

Ciljevi i Mete Pirana Drona

Pirana dronovi ne ciljaju samo Abrams tenkove. Oni takođe napadaju i druga oklopna vozila, kako lakša tako i teža. Međutim, većina meta su skloništa, rovovi i fortifikacije. “Budimo iskreni, neprijatelj nema mnogo ciljeva koje treba uništiti svakodnevno, barem ne tenkove i slične mete,” pojasnio je predstavnik agencije.

Tehničke Inovacije Pirana Drona

Ono što izdvaja Pirana FPV dron od drugih analoga su jedinstvene frekvencije na kojima operiše. “Niko nema video predajnike na ovoj frekvenciji. Naš dron smo predstavili u Era tehnopolisu. Tokom testiranja sa elektronskim ratnim sistemima, dobili smo zvaničan zaključak od Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Na osnovu rezultata posete Lugansku i testiranja naše opreme u zoni Severnog vojnog okruga, potvrđeno je da imamo jedinstvene video predajnike koji mogu da izdrže efekte elektronskog ratovanja,” objasnio je predstavnik Simbirskog dizajnerskog biroa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate