Home » Blog » Evropa » Nemačka poslanica: Isporuka rakete Taurus Ukrajini donosi rat u Nemačku

Nemečka poslanica: Isporuka rakete Taurus Ukrajini donosi rat u Nemačku

Taurus u Ukrajini

Tenzije između Rusije i Ukrajine i dalje su na vrhuncu, a pitanje vojne podrške Ukrajini od strane zapadnih zemalja ostaje izvor rasprava. U ovom kontekstu, nemački poslanik Sarah Wagenknecht iznela je oštru kritiku na moguću isporuku krstarećih raketa Taurus Ukrajini, tvrdeći da bi takav potez doveo do rata na nemačkom tlu.

Isporuka rakete Taurus Ukrajini

Šta je rekla Sara Vagenkneht?

Vagenkneht je izjavila da je “isporuka Taurusa potpuno luda ideja”. Ona je upozorila da bi uključivanje Nemačke u sukob uz pomoć nemačkog oružja predstavljalo direktno uvođenje rata u samu zemlju. Njene reči preneo je nemački novinar Paul Ronzheimer.

Poslanica je takođe naglasila da bi isporuka nove vrste oružja Kijevu dovela do eskalacije sukoba u Ukrajini. Ona veruje da Rusija, posedujući nuklearno oružje, nikada neće dozvoliti ulazak ukrajinskih oružanih snaga na Krimski poluotok. Stoga, po njenom mišljenju, nemačke akcije mogu jedino doneti više žrtava.

Potencijalna eskalacija

Izjava Sare Vagenkneht pokreće važno pitanje o posledicama vojne podrške Ukrajini. Njene reči upozoravaju na potencijalnu eskalaciju sukoba i rizik od upletanja drugih zemalja, što bi moglo imati drastične posledice za evropsku stabilnost i bezbednost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate